SM-kisoissa tilaa uusille menestyjille, Kalevan Rastin Heinonen musta hevonen

10.8.2015 klo 12:15

SM-kisoissa on tänä vuonna erikoinen tilanne, kun lajin kärkinimet ovat estyneet osallistumasta SM-kisoihin. Kartanlukua painottavat radat saattavat mahdollistaa myös mustien hevosten esiinmarssin.

Viime vuosien mitalisteista Lauri Kontkanen ja Antti Rusanen ovat ratamestarina ja valvojana, Pinja Mäkinen odottaa perheenlisäystä ja muutamalla muulla kärkinimellä on juhlia ja muita menoja. Näin monelle avautuu tilaisuus mitaliin ja plakettiin.

SM-kisoissa voidaan nähdä myös yllätysmenestyjiä, sillä tänä vuonna lajiin tutustunut ja siitä innostunut Kalevan Rastin Mikko Heinonen on SM-kisojen todellinen musta hevonen. Hän kilpaili viikko sitten Kokemäen kansallisessa vasta toista kertaa ja ylsi sijalle 10, vain yhdellä virheellään. Kovana yösuunnistajana tunnettu Heinonen voi hyvinkin löytyä korkealta SM-kisojen tulosluetteloista.

Kokemäen kansallisissa ykkösmestarisuosikiksi nousi MS Parman Petteri Suominen, jolla on ollut koko kauden erittäin hyviä suorituksia. Takana kärkkyivät hyvinä kartanlukijoina tunnetut Eero Hakanen, Martti Inkinen ja Jarmo Karvinen, joilla SM-kisojen kartanlukupainotteiset radat pitäisi soveltua erinomaisesti. 

SM-kisojen ilmoittautuminen päättyy torstaina 13.8.2015 klo 24:00. 

SM-kisoissa on kumpanakin päivänä lyhyt mallirata ennen varsinaista kilpailua. SM-kisoissa on panostettu kartanlukupainotteisiin ratoihin, joten kisaan voi ilmoittautua myös vähäisellä tarkkkuussuunnistuskokemuksella.