SM-tarkkuussuunnistus 2015 sopii myös suunnistajille ja hyville kartanlukijoille

11.8.2015

SM-tarkkuussuunnistuksissa on tarjolla paljon mukavia kartanlukutehtäviä.
SM-tarkkuussuunnistuksissa on tarjolla paljon mukavia kartanlukutehtäviä.

Kontiolahdella 22.-23.8.2015 järjestettävät tarkkuussuunnistuksen SM-kilpailut sopivat myös suunnistajille ja lajin vasta-alkajille, lupaavat kisojen ratamestari ja valvoja. Ratasuunnittelussa on heidän mukaan painotettu huomattavan paljon kartanlukua ja jätetty pois perinteisiä tarkkuussuunnistuksessa käytettyjä "pikkutarkkoja tehtäviä". Näin kilpailuista povataan entistä mielekkäämpiä, niin aktiiviharrastajille, kuin vähemmän lajia harrastaneille. "Tarkoituksena on, että hyvä kartanlukija voi menestyä, olipa hän harrastanut lajia 10 vuotta tai ei ollenkaan", kertoo ratamestari.

Ilmoittautuminen kisohin päättyy torstaina 13.8.2015, joten mukaan ehtii vielä hyvin. Perjantaina 21.8. Kuopion suunnistajat järjestävät tarkkuussuunnistuksen kuntorastit Kuopion Valkeisenlammalla. 

SM-kisoissa on tarjolla ennen kumpaakin kilpailua lyhyt mallirata, jossa voi opetella lajin alkeita ja kalibroida kartanlukua kuntoon. Lisäksi Selkien Sisu järjestää 18.8. Joensuun seudun kuntorastien yhteydessä lyhyen demo-radan. 

SM-kilpailu-sivusto