Rusaselle mitalisuora Kroatiasta

28.6.2015

Antti Rusanen sai preo-kilpailusta hopeaa häviten yhden pisteen italian Michele Ceralle. Rusasen täydellinen suoritus toisessa kilpailussa ei riittänyt myös virheittä suoriutuneen Ceran ohittamiseen. Rusanen kuvaili suoritustaan kaikilta osin hallituksi ja varmaksi, muttei ollut kuitenkaan maalissa varma virheettömästä suorituksesta. Kilpailu käytiin golfkentällä, jossa kukkuloiden taakse jäävät katvealueet ja tarkat nollarastit tekivät radasta vaikean. Marko Määttälä teki myös upeasti virheettömän suorituksen ja nousi kokonaistuloksissa neljänneksi. Paralympiasarjassa Pekka Seppä oli seitsemäs.

Suomi oli joukkuekilpailussa kolmas joukkueella Jari Turto, Pekka Seppä ja Antti Rusanen. Joukkukilpailun voitti ylivoimaisesti Ukraina. Hopeaa otti kotikisoissaan Kroatia aikarastisekuntien erolla Suomeen. Joukkuekilpailun pronssi täydensi tempossa kultaa voittaneen Rusasen mitalisuoran Kroatian MM-kilpailuissa.

Tarkkuussuunnistuksen entinen mahtimaa Ruotsi jäi tarkkuussuunnistuksen MM-kilpailuissa ensimmäistä kertaa ilman ainuttakaan mitalia. Tulosten selvittyä kilpailijat tekivät välittömästi ratkaisunsa ja erottivat joukkueenjohtajansa Bosse Sandströmin ennen kuin joukkueenjohtaja ehti laittaa kilpailijoita vaihtoon. Ensi vuonna MM-kilpailut järjestetään Ruotsissa, joten Ruotsilla on kriisipalaverin paikka, jotta kurssi saadaan käännettyä ennen kotikisoja.