Suomalaisilla hyvät suoritukset MM-avauksessa

25.6.2015

Suomalaiset suoriutuivat hyvin tarkkuussuunnistuksen MM-kilpailuiden ensimmäisenä päivänä. Preo-kilpailussa mitalit jaetaan kahden kilpailun yhteistulosten perusteella. Avoimessa sarjassa Antti Rusanen oli ensimmäisenä päivänä toinen pisteen Italian Michele Ceran perässä. Rusanen teki vaativalla radalla kaksi virhettä, mutta vastasi kuusi aikarastia nopeiten kaikista kilpailijoista. Jari Turto oli 11. ja Marko Määttälä 15. pisteen Rusasen perässä.

Paralympiasarjassa Pekka Seppä oli 6. kaksi pistettä kilpailua johtavan Søren Saxtorphin perässä ja Kari Pinola 18. viisi pistettä kärjen perässä. Kilpailu käytiin vuorokauden kestäneen rankkasateen pehmittämillä savipoluilla, mikä toi lisähaasteen reitin kiertämiseen. Suuri osa rasteista oli puronotkelman varrella. Maaston tulkintaa vaikeutti se, että puronotkon rantatöyräät peittivät osan maastokohteista. Preon ratkaiseva toinen kilpailupäivä on lauantaina.