Selkien Sisulle myönnettiin tarkkuussuunnistuksen SM-kilpailut 2015

9.10.2014

Alkuperäinen 6.10.: haku päällä. Päivitetty 9.10.: kisajärjestelyt myönnetty.

Kontiolahtelainen Selkien Sisu sai järjestettäväkseen tarkkuussuunnistuksen SM-kilpailut 2015. Selkien Sisu on aiemmin järjestänyt SM-kilpailut 2011 ja kansainväliset MM-valmistautumiskilpailut 2013. Selkien Sisu muistetaan laadukkaiden karttojen ja ratojen lisäksi myös ystävällisestä ja aktiivisesta talkooporukasta. Alustavien tietojen mukaan preo-kilpailu käydään vaaramaastossa, jossa on runsaat korkeuserot. Tempossa kartanluvun nopeudesta kilpaillaan suppamaastossa.

Kilpailun ratamestarina toimii Lauri Kontkanen, jolta voidaan aiempien kilpailuiden perusteella odottaa monipuolisia kartanlukutaitoja vaativia ratoja. Kontkanen mainitsee SM-ratasuunnittelun erityiskohteena kilpailun seurattavuuden. "Tavoitteena on, että yleisö pääsee seuraamaan niin preo- kuin tempo-kilpailua. Erityisesti kilpailuiden loppuratkaisut pyritään tuomaan yleisön eteen", Kontkanen kertoo suunnitelmistaan.

Kilpailuiden valvojana toimii Antti Rusanen, joka kiittelee Selkien Sisua suunnitelmien nopeasta etenemisestä. "Yhdessä vuorokaudessa sain viimeistelyä vaille valmiit kartat ja sata rastia alustavaan tarkastukseen. Kyllä näistä aineksista kisat saadaan raavittua kasaan." Rusanen kiittelee myös suunnitelmia kilpailun seurannan järjestämisestä. Preo-kilpailussa on suunnitelmana käyttää mobiilileimausta, jota testattaneen ensi kauden harjoituksissa ja kilpailuissa. "Tekniset ratkaisut ovat työn alla, mutta tavalla tai toisella kilpailun ratkaisut saadaan yleisön näkyville järjestäjän suunnittelemassa konseptissa", Rusanen toteaa.