Trailo.fi-sivusto vuoden ikäinen, kävijämäärä yllättänyt

7.4.2014

Trailo.fi-sivusto saatiin pystyyn noin vuosi sitten Jukka Liikarin johdolla. Sivusto on noussut merkittäväksi tiedonvälityksen kanavaksi tarkkuussuunnistajille.

Trailo.fi -sivuston kävijämäärä on yllättänyt positiivisesti ylläpidon, sillä tammikuusta lähtien Google Analytics -kävijäseurannan mukaan sivuilla on vierailtu 6000 kertaa. Päivittäin sivuilla käy keskimäärin 80-100 eri kävijää ja sivuja lataillaan keskimäärin vähintään 5 kertaa. Suosituin aloitussivu on Etusivu ja toiseksi suosituin Keskustelu-palsta. Suosituin sivu Etusivun jälkeen on siis Keskustelu-palsta, jossa juttuja käydään lukemassa säännöllisesti. Monet lukevat palstaa useampaan kertaan päivässä. Seurantatiedoista voi myös päätellä, että Suomessa moni lajia vielä harrastamaton on kiinnostunut lajista, sillä sivuilla käy säännöllisesti ihmisiä sellaisilta paikkakunnilta, joilla ei ole aktiiviharrastajia. Tämä on positiivinen signaali harrastajamäärien kasvua ajatellen.

Ulkomailta vieraillaan sivuilla paljon. Eniten kävijöitä on Venäjältä, mutta kaikki suuret tarkkuussuunnistusmaat ovat tasaisesti edustettuna Hong Kongia myöten. Ulkomaalaisille tärkeimpiä sivuja ovat olleet tänä keväänä Fintrailo2014 ja In English -sivu. Näistä lukemista päätellen Fintrailo saa tänä keväänä osallistujaennätyksen ja odotettavissa voi olla siis yli 100 kilpailijan ylitys ensimmäistä kertaa Suomessa. 

Sivusto on tullut siis tarpeeseen ja netin merkitystä ei kannata väheksyä nykypäivän viestinnässä. Ylläpito jatkaa työtään ja ottaa mielellään kehitysehdotuksia vastaan Palaute-sivulla. Kaikki innokkaat tarkkuussuunnistusjournalistit saavat myös lähettää juttujaan sivustolle julkaistavaksi!