Jukka Liikari on poissa keskuudestamme

8.10.2013

Jukka Liikari
5. SM Tempo 2010
Jukka Liikari 5. SM Tempo 2010

Saimme eilen suruviestin, joka koskettaa syvästi meitä kaikkia. Jukka Liikarin loputkin voimat ehtyivät eilen. Välitin aamulla Jukan vaimolle Anittalle ja heidän kahdelle lapselleen suruvalittelut koko tarkkuussuunnistusyhteisön puolesta.

Meillä jokaisella on mielikuva ”karttamies Liikarista”, josta parissa kolmessa vuodessa kehittyi aivan huikea tarkkuussuunnistaja. Jukasta huokui aito kiinnostus oppia ja kehittyä. Hän ei koskaan päästänyt ketään, ei minuakaan, helpolla kun hän halusi selvittää miten joku tehtävä piti ratkaista.   

FinTrailO osakilpailun järjestäminen keväällä Nousiaisissa oli Jukalle erittäin tärkeä. Hän mainitsi sen minulle monta kertaa ennen ja jälkeen kilpailun. Hän halusi osoittaa itselleen että hän osaa ja että sairaudestaan huolimatta hän jaksaa. Näissä asioissa Jukka oli absolutisti. Hän teki sen minkä itselleen lupasi ja oli lopputulokseen erittäin tyytyväinen. Kuin kruunana tälle Pinja ja minä voitimme maailmanmestaruudet Vuokatissa. Se oli Jukan mukaan hänelle erittäin suuri hetki, sillä kolme kuukautta aiemmin olimme kaikki kolme, plus Anitta ja Pessi, Liikarin pöydän ympärillä syömässä ja työstämässä FinTrailO:n ratoja. Aika huikeeta, kommentoi Jukka Vuokatin jälkeen.

 

Jukan kädenjälki näkyy tässä trailo.fi sivustossa. Hän loi nämä sivut viime keväänä meidän käyttöömme. Jokainen meistä ymmärtää tämän sivuston arvon suomalaiselle tarkkuussuunnistukselle. Ei pidä myöskään unohtaa IOF:n teknisen ohjeen suomenkielistä käännöstä, jonka Anitta Jukan avustuksella on kääntänyt. Liikarin perhe on tehnyt valtavan työn tarkkuussuunnistuksen eteen. Olkaamme kiitollisia heille.

 

Keväällä Jukka oli kertonut Anittalle, että nyt hän on löytänyt suunnistajien joukosta sen henkisen kodin, johon hän haluaa kuulua. Tulen laskemaan Jukan haudalle kukkavihkon kaikkien meidän puolesta.

 

Jukan muistolle,

Jari