Martin Jullum voitti ECTO:n Kroatian lauantain kilpailun

5.10.2013

Norjalainen Martin Jullum otti selkeän voiton tänään lauantaina kisatussa Eurooppa-cupin toiseksi viimeisessä osakilpailussa. Huomenna kilpaillaan viimeinen osakilpailu, jonka voittamalla Jullum voittaa koko cupin.

Suomalaisista parhaimmaksi ylsi hieman yllättäen Epilän Esan Marja Kaukonen, jolla oli kaksi virhettä, eli yksi virhe enemmän kuin voittajalla. Kaukosella olisi ollut mahdollisuus toiseen sijaan, mutta hänen aikarastinsa oli seitsemästä tasapisteissä olleesta kilpailijasta heikoin ja sija oli näin kahdekses. Toiseksi paras suomalainen oli Kaukosen veli lajilegenda Hannu "Hans" Niemi, jonka sijoitus oli aikarastin hermoilunkin jälkeen 11. Muiden suomalaisten sijat olivat: Miia Turto 17., Ari Uotila 19., Jari Turto 26. ja Kari Pinola 38. Elit-sarjassa oli yhteensä 61 osanottajaa.

Jullum pisti Euroopan cupin kokonaiskilpailun jännittäväksi, sillä, jos hän voittaa huomisen kisan, voittaa hän myös koko cupin. Lähes koko kesän cupin johdossa ollut Lars-Jakob Waaler oli tänään vasta kuudestoista. Cupin pisteisiin lasketaan viisi parasta suoritusta ja huominen kilpailu ratkaisee kokonaisvoiton.

 

Tulokset ja kartat tulevat OK-Orionin sivuille.

Preolitenin twiittaus tuloksista.

Ole-Johan Waalerin blogiteksti kisasta.