Madella virheittä tuplavoittoon Selkien Open Trailossa

7.7.2013

Italian Remo Madella teki tuplat Selkie Open Trailossa voittamalla myös lauantaina tempon. Lauantaina toiseksi ylsi perjantain kolmonen Martin Jullum ja kolmanneksi perjantain kakkonen Pinja Mäkinen.

Lauantaina kilpailtiin erittäin kovatasoinen ja tasainen tempo-kilpailu Kontiolahdella, Jakokosken museokanavalla. Parin vuoden takainen SM-tarkkuussuunnistuksen näyttämö tarjosi uudenlaisia tehtäviä ja suorituspaikkoja. Karsinnan 15 parasta pääsi finaaliin, joka käytiin SM-kisojen tapaan kanavateatterin katsomon edessä, jossa yleisö pääsi nauttimaan kärkiurheilijoiden suorituksista. Tällä kertaa katsottiin kanavan yli sijaitsevaan kanavamuseon puistoon. Rastipisteinä oli muutamia puita, muutamat rappuset sekä museolaivan sivu.

 

Karsinnan nopein, Remo Madella, pystyi pitämään vastustajat takanaan myös finaalisuorituksen jälkeen, joten hän vei nimiinsä kahden kovatasoisen kisan voitot. Näin Madella kiinnitti itsensä Vuokatin MM-kisojen ennakkosuosikkeihin. Karsinnassa toiseksi tullut Norjan Jullum piti niin ikään oman sijansa häviten lopputuloksissa vain 5 sekuntia Madellalle. Karsinnan jälkeen Jullum oli 31 sekuntia perässä, mutta hieno kiri ei riittänyt voittoon. Karsinnan jälkeen jaetulla kolmossijalle olleet Marit Wiksell ja Pinja Mäkinen kävivät finaaliasemalla kovan taiston, joka kääntyi lopulta Mäkisen hyväksi. Wiksell vastasi finaalin viiden tehtävän aseman 19 sekuntiin, mutta teki yhden virheen. Vastaavasti Mäkinen käytti aikaa 30 sekuntia, muttei tehnyt virheitä.

 

Kilpailijat olivat kisoihin erittäin tyytyväisiä ja kehuivat niin järjestäjiä kuin ratoja, kuten sanomalehti Karjalainenkin uutisoi. Kilpailuihin oli valmistettu vartavasten tehdyt sprinttikartat, joihin varsinkin kilpailuviikonlopun tuplavoittoja oli tyytyväinen.
-Aivan fantastiset maastot ja tämä museokanavan kartta oli mielettömän tarkka, Madella kiitteli finaalin palkintojen jälkeen.

 

Seuraavaksi kilpailijat suuntaavat kohti Vuokatin MM-kisoja, jotka alkavat tarkkuussuunnistuksen osalta tiistain mallikilpailulla.