Tarkkuussuunnistajat valittu Vuokatin MM-kisoihin

9.6.2013

Viime vuosiin verrattuna joukkueen runko pysyi samana, mutta tempoon valittiin uutena KooVeen Pinja Mäkinen.

Suomen edustajat on valittu tarkkuussuunnistuksen MM-kisoihin Vuokattin. Suuria muutoksia joukkue ei kokenut. Paralympia sarjan edustajat  pysyivät samoina viime vuosiin verrattuna ja edustajiksi valittiin tutut nimet, Pekka Seppä, Kari Pinola ja Matti Mäntyniemi. Avoimen sarjan edustajat ovat niin ikään tutut Lauri Kontkanen, Antti Rusanen ja Jari Turto. 

Suomi sai nyt myös uuden nimen joukkueeseen, kun Pinja Mäkinen raivasi tiensä kevään hienoilla tempo-näytöillä tempo-joukkueeseen. Pinja on pitkästä aikaa ensimmäinen nainen Suomen MM-joukkueessa. Viimeksi Suomea on  MM-tasolla edustanut Epilän Esan Marja Kaukonen Joensuun MM-kisoissa vuonna 2006.

Suomen joukkue on ennakkoasetelmissa korkealla, sillä Suomella on jokaisessa kilpailumuodossa vahva joukkue. Viime vuonna paralympia-sarjassa hopeaa nappasi Pekka Seppä ja samalla Suomi voitti joukkuemaailmanmestaruuden joukkueella Pekka Seppä, Antti Rusanen ja Lauri Kontkanen. Samoin kevään Fintrailossa tulleet hyvät suomalaissuoritukset povaavat lupaavia tuloksia MM-kisoista.

Suomen joukkue:

Preo

Paralympia sarja
Kari Pinola, Rasti Nokia
Matti Mäntyniemi, Tampereen Yritys
Pekkä Seppä, Suunta Sepot

Avoin sarja
Lauri Kontkanen, Selkien Sisu
Antti Rusanen, Keravan Urheilijat
Jari Turto, Hiisirasti


Tempo


Lauri Kontkanen
Pinja Mäkinen, KooVee
Antti Rusanen