Petteri, Eero ja Juha voittoihin Etruskien mailla

30.10.2023

Kuva Raija Kaisjoki
Kuva Raija Kaisjoki
Kuva Remo Madella
Kuva Remo Madella
Kuva Remo Madella
Kuva Remo Madella

Kauden viimeiset WRE-kisat (Euroopassa) kisattiin viikonloppuna Rooman lähistöllä. Paikkana Cerveterin kylä ja Etruscan Necropolis. Kisamaasto oli kuten nimikin kertoo Etruskien hautausmaa. Ennen Rooman valtakunnan aikoja rakennettu ja louhittu, joskin jo hieman rapautunut koska moderneimmatkin rakennelmat noin vuodelta 700 ekr.

WRE-kauden Euroopassa päätti sunnuntain normaalimatkan kisa, jossa kisan voittaja Petteri Hakala esitteli osaamistaan. Varsinkin aikarastiosaamistaan, sillä kaikkiaan 34 kilpailijaa pääsi varsinaisen radan läpi ilman virheitä. Onneksi aikarastit olivat selvästi vaativammat ja tarjosivat kisalle suunnistuksellisen ratkaisun. Lauantain Tempon voittaja Juha Hiirsalmi joutui tyytymään kolmanteen sijaan. P-sarjassa Hakalan Eero voitti sunnuntaina ja oli kolmas lauantaina. Kaikille mukana olleille suomalaisille siis kultamitalit kaulaan.

Koko tempon rata ja runsas puolet PreOn radasta kulki solassa, jota reunustivat jyrkänteet, luolat, kivirakennelmat ja kaivannot. Tempoon sopivan vaativaa, mutta PreOhon aavistuksen liian helppoa. PreO:n 12 viimeistä tehtävää oli hyvin erilaisessa maisemassa eli loivassa avokalliorinteessä, jossa toki myös runsasti louhimisen jälkiä.

Tulokset ja ratkaisukartat löytyvät täältä.

 

Kilpailukausi alkaa siis olla paketissa ja näyttää vahvasti siltä, että WRE:n kärjessä jatkaa tuttuun tapaan Antti Rusanen. Hong Kongissa toki kisataan vielä joulukuussa, mutta sieltä ei ole odotettavissa muutoksia kärjen sijoituksiin. Muita suomalaisia viidentoista parhaan joukossa eli tällä hetkellä "taistelemassa" seuraavien MM-kisojen henkilökohtaisista paikoista ovat Juha, Petteri ja Mäkisen Pinja. Epävirallinen rankitilanne löytyy Libor Forstin ylläpitämiltä sivuilta, virallinen päivittyi juuri IOF:n sivuille. Liborin sivuilla myös mahdollisuus katsoa Openin, P:n tai juniorien rankitilannetta erikseen.