Rusanen voittoon perinteisissä FinTrailO-olosuhteissa

5.5.2019

Kauniin kevätsään jälkeen takatalvi iski tyypillisesti FinTrailO:n aikaan. Kilpailijat pääsivät kuitenkin nauttimaan 34 rastin vaihtelevasta preoradasta Tampereen Linnainmaan hienoilla ulkoilureiteillä suurimmaksi osaksi auringonpaisteessa.

Preokilpailun tarkin ja nopein oli KK-V:n Ari Uotila, ennen yhtä tarkkoja mutta hiukan hitaampia Antti Rusasta (HauSi) ja lauantain ratamestaria Lauri Mäkistä (MU).

Kilpailuissa järjestettiin ensi kertaa myös useampi lasten sarja, 10-vuotiaista 14-vuotiaisiin asti. Noin 30 innokasta nuorta asettautui lähtöviivalle ja myös selvisi kilpailusta kiitettävästi.

FinTrailOn kokonaiskilpailun voitti Antti Rusanen vakuuttavalla sijoitussarjalla 2 - 1 - 2 ja toiseksi tuli Ruotsin Erik Stålnacke (7-6-10). Preon hallitseva maailmanmestari Ján Furucz sijoittui kolmanneksi, vaikkei sunnuntain kilpailussa oikein onnistunutkaan (3-2-30).

-Tuntuu hienolta, että onnistuin jatkamaan voittoputkea, vaikka lauantaina kisakauden avaus jännitti. Kaikki kolme rataa olivat vaikeita ja monia rasteja täytyi miettiä pitkään ennen vastausta, kertoo Rusanen kilpailusta.