Pronssia MM-viestistä

10.8.2018

Bodiumille nousu harjoiteltiin ennen MM-viestin alkua

Suomen kolmikko Pinja Mäkinen, Sami Hyvönen ja Antti Rusanen voitti perjantaina Latvian Daugavpilsissä käydyssä tarkkuussuunnistuksen MM-viestissä pronssia. Suomen paralympiajoukkue Kari Pinola, Tuomo Markelin ja Pekka Seppä oli omassa sarjassaan neljäs.

Avoimen sarjan voitto meni Norjaan ja hopea Latviaan. Paralympiasarjan mitalikolmikko oli Ruotsi, Tsekki ja Venäjä.

Avoimessa sarjassa Suomen tilanne näytti avausosuuden jälkeen tukalalta, sillä Pinja Mäkisen sijoitus vaihdossa oli 15. Tarkkuussuunnistuksen viestissä oli 30 rastia, joista 1- ja 2-osuuden kilpailija käy 10 valitsemaansa ja ankkuri 10 jäljelle jäänyttä. Virheistä joukkue saa aikasakkoa.

Mäkinen valitsi avausosuudella rastit, jotka osoittautuivat vaikeiksi, joten Suomen tilanne kirkastui osuuksien edetessä.

– Tilanne näytti pahalta osuuteni jälkeen. Tein pari virhettä, joissa mietin vastaanko lippu vai nolla ja vastasin virheellisesti lippu. Onneksi joukkuekaverit tällä kertaa nostivat sijoitusta hienosti, Mäkinen kiitteli kisan ratkettua.

Viestin mitalijärjestys ratkesi lopulta aikarastitehtävillä, joista viimeinen asema osoittautui kilpailijoille todella vaikeaksi. Kukaan ei saanut kaikkia neljää tehtävää oikein. Suomen ääripäät ennen viimeistä aikarastirypästä olivat hopea tai ulos mitaleilta.

Paralympiasarjassa Suomi oli mukana mitalitaistelussa, mutta Venäjä puristi aikarastitehtävillä Suomen ohi pronssille.

– Oman osuuden tehtävät menivät hyvin, mutta aikarastitehtävät olivat hankalia. Kartalle pääsy oli hankalaa, mietti toista osuutta Suomen paralympiatriossa vienyt Tuomo Markelin.