Tarkkuussuunnistuskausi alkaa vauhdikkaasti

7.3.2018

Vaikka säät ovat parhaimmillaan talviurheilua ajatellen, ei tarkkuussuunnistuskauden alkuun ole aikaa kuin muutama viikko. Tänä vuonna tarkkuussuunnistajille on tarjolla poikkeuksellisen runsaasti tapahtumia heti alkukeväästä. Ennen huhtikuun lopulla järjestettäviä EM-kilpailuita Suomessa järjestetään peräti kahdeksan tarkkuussuunnistuskilpailua. 

Kilpailukausi käynnistyy pääsiäisenä Turussa, kun Turun Metsänkävijät järjestää FinTrailO:n, johon kuuluu oheiskilpailut mukaan lukien peräti kuusi tapahtumaa. Perjantaina on normaalikilpailun ja tempon yhdistelmäkilpailu, jossa pääsee kisatunnelmaan ennen varsinaisia FinTrailO-kilpailuita, joissa jaetaan myös maailmanranki- ja Eurooppa-cup-pisteitä. Lauantaiaamuna kilpaillaan Ruissalossa FinTrailO:n kaksi ensimmäistä osakilpailua: tempo ja normaalikilpailu. Iltapäivällä on aikaa kylpyläkäynnille ja päiväunille, jotta jaksaa lähteä tutustumaan Turun keskustan yöelämään yötempokilpailun merkeissä. Keskustasta palataan sunnuntaiaamuksi takaisin Ruissaloon FinTrailO:n kolmanteen osakilpailuun, jossa ratkaistaan myös kokonaiskilpailun lopulliset sijoitukset. Maanantaina on tarjolla vielä viestikilpailu Turun Suikkilassa.

Pääsiäisen tiiviillä kisarupeamalla käynnistyvä kilpailukausi jatkuu 14.4. Mäntsälän Kapina-TempO-kilpailulla. Mäntsälässä on jo pitkät perinteet tempo-kilpailuiden järjestämisessä. Viimeksi Mäntsälässä tempoiltiin syksyllä viime vuoden SM-mitaleista. Mäntsälän kisoissa on usein nähty voittajalta erittäin nopeita suorituksia.

Viikkoa myöhemmin 21.4. kilpaillaan Helsingin Poliisi-Voimailijoiden normaalikilpailussa Helsingissä. Tästä kilpailusta ei olekaan enää kuin muutama päivä aikaa maajoukkueen lähtöön Slovakiaan tekemään viimeistelyharjoituksia EM-kisoihin. EM-kilpailut järjestetään Bratislavan ympäristössä 27.4.-1.5. 

Muista ilmoittautua kevään kilpailuihin!