Mäkisille neljä voittoa Ryttylässä

2.9.2017

Voittaja Pinja Mäkinen ratkomassa radan alkuosan rasteja
Voittaja Pinja Mäkinen ratkomassa radan alkuosan rasteja
Aikarasteilla tehtiin runsaasti virheitä
Aikarasteilla tehtiin runsaasti virheitä

Riihimäen Suunnistajien järjestämään tarkkuussuunnistuskilpailuun osallistui peräti 57 suunnistajaa. Elit-sarjan 21 rastin radan selvitti virheittä kahdeksan suunnistajaa, mutta heistä vain Pinja Mäkinen ja Mikko Heinonen vastasivat kaikki kolme aikarastia oikein. Aikarastien vastausajassa tuore MM-hopeamitalisti Mäkinen kukisti Heinosen kahden sekunnin erolla. Kolmas oli Ari Uotila, joka voitti 95 sekunnin aikarastiajallaan viisi muuta radalla virheettömän suorituksen tehnyttä. 

A-sarjan voitti Kristiina Mäkinen, joka teki 18 rastin radalla vain yhden virheen ja vastasi aikarastit oikein. 6-vuotiaiden sarjassa voiton jakoivat Leila Mäkinen, Venla Mäkinen ja Selma Rusanen täysillä pisteillä. Kunto-sarjan paras oli Vesa Ylis-Junttila.

Kilpailu käytiin käytöstä poistetulla soranottoalueella. Lähtö ja ratojen alkupään rastien katselupaikat olivat soramontun reunalla, josta rasteja katseltiin alaspäin tai soramontun vastarinteeseen. Tämän jälkeen laskeuduttiin soramontun pohjalle, josta rasteja katseltiin ylöspäin. Tulosten perusteella tehtävät olivat varsin selkeitä Elit-sarjan kilpailijoille ja varsinaisella radalla tehtiin vain vähän virheitä. Sen sijaan aikarasteilla erot kasvoivat suuriksi, kun monet kilpailijat tekivät virheitä. Ensimmäisellä ja viimeisellä aikarastilla kilpailijat vastasivat kaikkia kuutta rastilippua. Aikarasteille mentiin pientä polkua pitkin sisään metsään, jossa oli useita kumpareita, polkuja ja tiheiköitä. 

Kilpailun jälkeen järjestettiin vielä viiden rastiaseman tempoharjoitus. Siinäkin kovinta vauhtia piti Pinja Mäkinen ja Mäkisen lisäksi yhdellä virheellä selvisi ainakin Martti Inkinen. Virallisia tuloksia harjoituksesta ei laskettu.