Rusanen voitti

27.9.2015

Keravan Urheilijoiden Antti Rusanen voitti tarkkuussuunnistuskauden päätöskilpailut Rajamäellä ja Mäntsälässä. Lauantaina kilpailtiin Rajamäen Rykmentin järjestämässä preo-kilpailussa, jossa Antti Rusanen vastasi ainoana oikein kaikki 25 Martti Inkisen suunnittelemaa rastitehtävää. Yhdellä virheellä toiseksi ja kolmanneksi sijoittuivat Marko Määttälä ja Hannu Niemi.

Sunnuntaina Mäntsälän Urheilijat järjestivät Kapina-Tempon, johon ratamestari Lauri Mäkinen oli suunnittellut erittäin rikkaassa rakennetussa ympäristössä kulkevan temporadan. Alkukilpailun kahdeksan rastiaseman jälkeen kärjessä olivat tutut nimet: Antti Rusanen johti Lauri Kontkasta 13 sekunnin erolla. Kolmantena oli äitiyslomalta paluun tehnyt Pinja Mäkinen 23 sekuntia Rusasta hitaampana. Viimeisellä finaaliasemalla oli siis tiedossa raivoisa taistelu voitosta. Pitkältä tempokisatauolta palannut Kontkanen vapautti aikarastikoneensa turhista rajoitteista ja paukautti viisi rastitehtävää oikein kymmenessä sekunnissa. Yleisöstä kuului ihmettelyä, kuinka viittä karttaa on mahdollista edes kääntää kymmenessä sekunnissa. Kontkasen jälkeen finaaliasemaa suorittamaan tullut Rusanen osasi kuitenkin aavistaa liikkumavaransa ja vastasi tehtävät rauhallisesti ja hallitusti oikein 22 sekunnissa voittaen Kontkasen kokonaistuloksessa sekunnin erolla.