Ari Tertsunen sijalle 10 ensimmäisessä Euroopan cupissa

20.4.2013

Ari Tertsunen sijoittui hienosti sijalle 10 kaikkien aikojen ensimmäisessä Euroopan cupissa. Norjassa Haldenin lähettyvillä lauantaina käydyn tarkkuussuunnistuskisan voittajaksi selviytyi Ruotsin Ola Jansson.

Ari Tertsunen (Tuusulan Voima-Veikot) sijoittui hienosti sijalle 10 kaikkien aikojen ensimmäisessä Euroopan cupissa. Kisat käytiin Norjassa Haldenin lähettyvillä ja kisan voitti Ruotsin Ola Jansson. Elit sarjaan oli ilmoittautunut 73 osallistujaa maailman parhaimmistoa myöten. Tertsuselle tuli yksi virhe kisan loppupäässä. Kilpailu oli erittäin tasainen, sillä viidellä oli kaikki oikein ja seuraavalla kahdeksalla vain yksi väärin.

Kilpailussa toiseksi sijoittui Michael Johansson ja kolmanneksi William Rex, hekin ruotsalaisia. OK 77:n Anna Jacobson oli 37. Kisan suurin yllätys oli ehkä se, että ruotsalainen 22-vuotias Marit Wiksell taipui sijalle 39, tehden peräti neljä virhettä 20 rastin radalla. Marit kolkuttelee tosissaan toista kertaa MM-kisalippua Vuokatin kisoihin ja tällainen voi olla pitkä miinus Wiksellin sarakkeeseen.

Kilpailun tulokset  ja ratkaisut löytyvät täältä.