Martti Inkinen normaalikilpailun Suomen mestariksi

6.8.2016

Rajamäen Rykmentin Martti Inkinen voitti täysillä pisteillä ja nopealla aikarastityöskentelyllä ensimmäisen Suomen mestaruutensa tarkkuussuunnistuksessa. Keravan Antti Rusanen voitti hopeaa ja kisan pienoinen yllättäjä Veli-Matti Rintala MS-Parmasta pronssia.

Kilpailu oli äärimmäisen tiukka ja tasainen. Kilpailun suoritti täysin puhtaasti vain mitalikolmikko, mutta 19. ensimmäisellä kilpailijalla oli korkeintaan yksi väärin perusradalla. Mitalikolmikolla oli perusradan kaikki 33 tehtävää oikein ja sen lisäksi kolme aikarastia.  Neljänneksi tullut Angelniemen Vesa Mäkinen suoritti myös kisaradan virheittä, mutta teki ensimmäisellä aikarastilla virheen, josta sai 60s lisäaikaa, jääden siten neljänneksi.

Peräti 15 suunnistajaa sijoilla 5.-19. tekivät vain yhden virheen perusradalla. Erinomaisia suorituksia kaikki. Virheet jakautuivat tasaisesti eri tehtäville, joka osaltaan viestii siitä että ratamestari Ari Uotila oli onnistunut laatimaan hyvät ja tasapuoliset tehtävät kilpailijoille.